Ve spolupráci se společností Atos Elektro jsme domluvili vyzkoušení kombinovaného rozhlasového přijímače, který vedle VKV a DAB zvládá například i streamování z domácí sítě. To vše za hodně zajímavou cenu!

Univerzální přijímač typu 5v1 Kruger&Matz KM0816 (2.690 Kč) má zesilovač o výkonu 2x 5 W a vedle tří tunerů, přehrávání z linkového vstupu a Bluetooth nabízí i přístup (UPnP/DLNA) na datové médium umístěné na LAN. Tohle dnes umí málokterý přijímač, nemluvě o dané cenové relaci.

Přijímače DAB v roce 2022? Zvýšený zájem o certifikaci i koupi

Rádio má rozměrný barevný LCD displej (6,1 cm, 2,4″), menu v češtině i slovenštině a správu internetových rádií přes mediayou.net. V případě přehrávání z domácí LAN má zvládnout nejen MP3, ale také WAV a WMA a dokonce i formát FLAC.

Připojení na internet zajišťuje Wi-Fi na 2,4 GHz, paměť pro rozhlasové stanice je 2x 90 (VKV/DAB), resp. 1x 250 pozic (internet). Rozměry rádia jsou 247 x 144 x 120 mm, hmotnost 1,7 kg a jak vidíte z fotogalerie, vedle standardní teleskopické antény je tu i konektor pro anténu „dospělou“!

Štítky