Nejposlouchanější české komerční Rádio Impuls vstoupilo do pozemního digitálního televizního vysílání. Ode dneška jej lze naladit v celoplošném multiplexu 23.

„Dnes v 10 hod. jsme v celoplošné DVB-T2 síti 23, ve které vysílají například programy Novy, Barrandova a Seznamu, spustili jedno z nejposlouchanějších rádií, Rádio Impuls. Je tak třetím rádiem v této síti. Celkem už v DVB-T2 sítích 21, 22 a 23 vysíláme 13 rozhlasových stanic,“ informoval prostřednictvím Twitteru ředitel sekce regulace a právního oddělení Českých Radiokomunikací (CRA) Marcel Procházka. Rádio Impuls v multiplexu 23 dosud šířilo svůj tematický kanál Český Impuls, který vysílá především digitálně – kromě DVB-T2 také v pozemních digitálních rozhlasových sítích DAB+ a na středních vlnách AM.

V multiplexu 23 nyní vysílá Rádio Impuls, Český Impuls a Rádio Dechovka. V dalším multiplexu 22 šíří CRA signál Rádia Proglas. Ve veřejnoprávním multiplexu 21 pak operátor vysílá devět programů Českého rozhlasu, konkrétně pak ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Vltava, ČRo Radio Wave, ČRo D-dur, ČRo Jazz, ČRo Pohoda a ČRo Radiožurnál Sport. Konkurenční operátor Digital Broadcasting vysílá prostřednictvím svého multiplexu 24 v DVB-T2 komerční rádia Čas, Čas Rock a Dálnice. Celkově tak lze v českém DVB-T2 naladit aktuálně 16 rádií.

Štítky