Samsung OLED je téma na delší povídání a připomeňme si, že se na letošním veletrhu CES mluvilo ještě o MicroLED, takže tu vlastně máme tři technologie na výrobu obrazovky i když LCD (QLED) je o dost jinde než standardní LCD.

Nyní značka oznámila rozšíření svého portfolia uvedením Samsung OLED, nebo-li Samsung S95B, s rozlišením Ultra HD (4K), a to v úhlopříčkách 140 cm (55″) a 165 cm (65″). Televizory má doprovázet nový obrazový procesor Neural Quantum Processor 4K, známý zvuk typu OTS sledující dění na obrazovce, a ohlášena také byla kompatibilita s Dolby Atmos a systémy Q-Symphony pro napojení firemních zvukových lišt.

Zaujal vás televizor Samsung S95B? Tady si ho můžete hned koupit.

Nové TV Samsung 2022 jsou tu Známe modely i jejich ceny

Výrobce také v souvislosti s novými OLED oznámil, že jím použité obrazovky jsou oproti těm stávajícím vylepšeny (bez podrobností) a že televizory pracují s běžně používaným firemním operačním systémem Tizen. Dá se tudíž očekávat, že bude zaručena běžná aplikační kompatibilita Samsungu, pochopitelně po patřičné úpravě na použitou verzi o. s. k níž ale dochází skoro každý rok.

Samsung má, podle všeho, v centru zájmu stále jen obrazové technologie LCD (QLED) a LCD (Neo QLED) a také nejnovější MicroLED. Televizory s technologií OLED tak podle všeho zařadil do portfolia zejména kvůli širšímu výběru a jejich současné popularitě.

Výrobce za model Samsung 65″ QD-OLED Display TV (prototyp s novým druhem obrazovky OLED) získal ocenění „CES 2022 Innovation Award“.

Nové modely Samsung S95B máme očekávat v dubnu 2022, ceny nebyly zveřejněny.