Již posedmnácté se 1. června 2022 sejdou v Kongresovém sálu České televize v Praze na Kavčích horách mediální odborníci, zástupci komunikační branže i státních orgánů na odborné konferenci DIGIMEDIA 2022.

Do roku 2030, kdy skončí garance současných frekvencí pro pozemní televizní vysílání, sice zbývá ještě osm dlouhých let, ale už nyní se bojuje o to, zda divákům zůstane zachovaný bezplatný příjem televizního signálu na klasickou anténu. Česká republika se připravuje na Světovou radiokomunikační konferenci WRC-23 a jak zaznělo na loňském ročníku konference DIGIMEDIA, předsedkyně Rady Českého telekomunikačního úřadu Hana Továrková spíše věří tomu, že se televizní vysílání v roce 2030 překlopí na internet. Trvá tento názor i po změně vlády?

Na toto téma přijdou na konferenci DIGIMEDIA 2022 diskutovat kromě Hany Továrkové také náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci Petr Očko, generální ředitel České televize Petr Dvořák, Business Development Director FTV Prima Lukáš Kubát, technický ředitel TV Nova Josef Uher, generální ředitel televize Óčko Štěpán Wolde, generální ředitel Českých Radiokomunikací Vít Vážan, jednatelka společnosti Digital Broadcasting Nikola Pařízková a Managing Director Atmedia Czech Michaela Suraková.

Kdo se postaví Netflixu?

Nejen Netflix bojuje o diváckou přízeň mezi uživateli streamovacích služeb. Letošní rok se nese v duchu expanze globálních značek na český trh. HBO uvedlo svoji inovovanou službu HBO Max, v červnu do Česka přijde Disney+, očekává se také příchod SkyShowtime a součástí HBO Max by se měla stát služba Discovery+. Do ostře sledovaného panelu o streamovacích službách přijde Daniel Grunt, Head of Digital ve společnosti CME, která provozuje televizi Nova a službu Voyo, Jan Maxa, ředitel vývoje a nových médií v České televizi, zástupci společností Netflix, HBO Europe, The Walt Disney Company, Marcel Procházka, ředitel sekce regulace Českých Radiokomunikací a Martin Huba, TV produkt manažer společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Sledovali jsme živě: konference DIGIMEDIA 2021 o budoucnosti DVB-T2, streamovacích služeb a DAB+

Závěrečný třetí blok konference bude tradičně patřit digitálnímu rozhlasovému vysílání. Podaří se letos konečně prolomit ledy a vypíše Český telekomunikační úřad tolikrát odkládané tendry na vysílací sítě DAB+ pro komerční rádia? A dostanou se noví hráči k datům o poslechovosti, která nebudou stát jen na deníčkovém průzkumu pro vyvolená analogová rádia? Na tato témata přijdou na konferenci DIGIMEDIA 2022 diskutovat technický ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka, generální ředitel Rádia Impuls a předseda Asociace provozovatelů soukromého vysílání Jiří Hrabák, vedoucí oddělení správy kmitočtového spektra Českého telekomunikačního úřadu Jiří Duchač, ředitel sekce regulace Českých Radiokomunikací Marcel Procházka, výkonný ředitel společnosti Digital Broadcasting Jakub Juhas, jednatel společnosti Teleko digital Tomáš Řapek, výkonný ředitel společnosti RTI cz Roman Kropáček a jednatel společnosti Joe MEDIA Miroslav Pýcha.

Záštitu nad touto prestižní konferencí převzalo Ministerstva obchodu a průmyslu, Ministerstvo kultury a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Partnery jsou Český telekomunikační úřad, Česká televize, České radiokomunikace, Digital Broadcasting, Český rozhlas a další. Podrobný program a registrace účastníků na konferenci jsou k dispozici na webu www.acra-mk.cz.

Ohlédnutí za konferencí DIGIMEDIA 2021: prezentace, fotogalerie a záznam celé akce

Štítky