Dokončení fúze a společný vstup na burzu Nasdaq oznámily americké zábavní společnosti Discovery a WarnerMedia. Nově vystupují pod jednotným názvem Warner Bros. Discovery, Inc. (WBD).

Nová společnost kombinuje prémiovou zábavu, sport a zprávy od původní WarnerMedia a dokumenty, mezinárodní zábavu a sport od Discovery. Společný podnik zahrnuje programy a služby Discovery Channel, Discovery+, Warner Bros. Entertainment, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, New Line Kino, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies a další.

„Dokončení fúze představuje vzrušující milník nejen pro Warner Bros. Discovery,
ale i pro naše akcionáře, naše distributory, naše inzerenty, naše kreativní partnery a co je nejdůležitější, pro naše uživatele po celém světě,“ prohlásil David Zaslav, šéf společnosti Warner Bros. Discovery. „Díky našim knihovnám a diverzifikovanému obchodnímu modelu WDB nabízí nejdiferencovanější a nejúplnější portfolio obsahu napříč filmovým průmyslem, televizním vysíláním a streamovacími službami. Jsme přesvědčeni o tom, že uživatelům nabízíme největší výběr na celém světě a zároveň podporujeme kreativitu a vytváříme hodnotu pro akcionáře. Nemůžu se dočkat toho, až se oba týmy propojí a vytvoří společný tým WDB,“ dodal Zaslav.

HBO se spojí s Discovery proti Netflixu Americký regulátor povolil fúzi dvou titánů

Původní majitel Discovery, společnost AT&T, získala od WarnerMedia částku 40,4 miliardy dolarů v hotovosti a také akcie WBD. Firma chce výrazně investovat do 5G a optických vláken, aby se stala největším poskytovatelem širokopásmového připojení k internetu ve Spojených státech. Spojení Discovery a WarnerMedia by se mělo projevit i na službách, které jsou dostupné v České republice. Očekává se, že samostatná streamovací služba Discovery+, která zatím v lokalizované podobě na českém trhu nepůsobí, se stane součástí služby HBO Max, jež od 8. března v tuzemsku nahradila dosavadní službu HBO GO. Jde o třetí nejvyužívanější streamovací službu na našem trhu po Netflixu a Voyu.