Mall.TV opouští nativní podporu chytrých televizí. Jejich uživatelé se ke svým oblíbeným pořadům dostanou oklikou.

Populární internetová televize Mall.TV oznámila svým divákům novinku, a ne úplně pozitivní. Po dvou letech ukončuje provoz své aplikace Mall.TV určené pro chytré televizory. Končí tak nejen vývoj, ale i samotná aplikace, která by měla být deaktivována v řádu několika dní.

Neznamená to, že by uživatelé o Mall.TV na televizních obrazovkách úplně přišli. Mohou využívat přístup přes prohlížeč, propojit televizi s počítačem, případně zrcadlit obsah z mobilního telefonu. Všechny tyto možnosti jsou ale méně pohodlné než využívání aplikace.

Mall.TV posílí svůj kanál na YouTube

Podle vyjádření vedení Mall.tv byl problém v kombinaci nižší sledovanosti pořadů skrz aplikace chytrých televizí a vyšší finanční náročnost daná nutností přizpůsobovat aplikaci různým značkám televizí. Vedení televize si slibuje od tohoto opatření úsporu několika desítek tisíc korun měsíčně. Ty by měly posloužit na rozvoj vlastního obsahu, který televize nabízí.

Vedení Mall.TV navíc plánuje posílit svůj kanál na serveru YouTube, kde by se mělo objevovat více pořadů. Současný vývoj ukazuje, že Mall.tv je ve své podstatě více internetovou než klasickou televizí. Mall.TV sází na prověřené značky a tváře jakými jsou kuchařka Koko, satirik Staněk, architekt a urbanista Gebrian nebo nově badatel a popularizátor historie Padevět.