Ukončení provozu placené televizní služby Anténa+, která nabízí v rámci pražského pozemního digitálního vysílání DVB-T2 vybrané kabelové a satelitní televizní programy, plánuje operátor největší tuzemské satelitní platformy Skylink.

Podle serveru Český rozhlas Digitální rádio by definitivní rozhodnutí mělo padnout do měsíce, ale již nyní si službu Anténa+ nelze předplatit. Je dostupná pouze uživatelům, kteří si ji pořídili dříve. Skylink již také zrušil speciální webovou stránku věnovanou této službě, která byla dostupná od října 2020 za 125 korun měsíčně při nabídce 10 televizních programů různých žánrů.

Zájemce o příjem služby Anténa+ se musel nacházet v dosahu vysílačů pražské Regionální sítě 4, jejíž kapacitu Skylink využíval. Tento multiplex vysílá na kanálu 46 z lokalit Ládví, Strahov a Zelený pruh a Anténa+ využívá zhruba 90 procent jeho kapacity. Startovací balíček pro zájemce o službu Anténa+ vyšel na 499 Kč a obsahoval cenu za modul Anténa+ (249 Kč) a předplatné na první dva měsíce (2 x 125 Kč/měs). Skylink nikdy nezveřejnil, kolik platících zákazníků služba Anténa+ oslovila. Operátor počítal s jejím rozšířením do dalších regionů, ale nezískal k tomu potřebné kmitočty od Českého telekomunikačního úřadu.

Skylink Anténa+, první placené DVB-T2 v Česku: deset kanálů většinou v HD a včetně erotiky

Štítky