Jeden z největších programových taháků streamovací služby HBO Max pro letošní rok, seriál Rod draka, který se přímo váže na populární Hru o trůny, odstartuje 22. srpna.

Desetidílné drama popisuje události, které se staly 200 let předtím, než se odehrály Hry o trůny. Vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. Autor knihy se na seriálu podílel jako spoluautor a zároveň je i jeho producentem. Spolutvůrcem a spoluautorem seriálu je i producent a scenárista Ryan Condal a také režisér Miguel Sapochnik. Producentkou a scénáristkou Rodu draka je Sara Hess, producenty Jocelyn Diaz, Vince Gerardis a Ron Schmidt, režisérkami Clare Kilner a Geeta V. Patel, režisérem a koproducentem Greg Yaitanes.

V seriálu se objeví herci Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel a Rhys Ifans. Dále pak Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes, Savannah Steyn.

Co chystají HBO a Amazon Prime? Draci, elfové, basketbal i tajní agenti