Nejen populární ukrajinský komerční program 1 + 1 se zpravodajstvím z válkou soužené Ukrajiny, ale i speciální verzi dětského kanálu Nickelodeon mohou nově naladit televizní diváci v České republice na klasickou televizní anténu a bez jakýchkoli poplatků. Stanici Nickelodeon Ukraine Pluto TV zařadil do své nabídky celoplošný multiplex 24, který provozuje společnost Digital Broadcasting. „Nový, volně dostupný kanál bude možné přijímat minimálně po dobu tří měsíců v zemském celoplošném televizním vysílaní multiplexu 24, kde ho může naladit téměř 98 procent obyvatel České republiky,“ uvedl operátor na svém webu.

„Ve spolupráci s nadnárodní společností Paramount chceme umožnit ukrajinským dětem sledovat jejich oblíbené pořady, jako jsou Tlapková patrola nebo SpongeBob v jejich mateřském jazyce,“ sdělila jednatelka Digital Broadcasting Nikola Chrenčíková Pařízková. Speciální ukrajinský program Nickelodeon Ukraine Pluto TV vysílá již několik týdnů prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně jako nekódovaný (FTA) kanál. Jednotliví operátoři televizních služeb v Evropě jej mohou přebírat do svých nabídek jako podporu dětí, které se svými rodiči nebo samy uprchly z Ukrajiny napadené Ruskem. Pro dospělé v Česku vysílá ukrajinská stanice 1 + 1 v celoplošném multiplexu 23 provozovaném společností Czech Digital Group, dceřiné firmy Českých Radiokomunikací.

Ukrajinští uprchlíci mohou také poslouchat rozhlasové stanice zařazené do televizního multiplexu 23 a do rozhlasových sítí DAB+ provozovaných společnostmi Teleko digital, RTI cz a Českým rozhlasem.

Štítky