Dnes má u nás službu HbbTV na televizoru aktivní více než čtvrtina takto vybavených domácností. Česká televize rovněž oznámila, že letos uvede aplikace pro „chytré“ televizory, takže budete moci sledovat webové iVysílání bez nutnosti použít „červené tlačítko“!

ČT spustila hybridní televizi HbbTV v Česku („červené tlačítko“) před deseti lety jako první. Dne 4. května 2012 se tak stalo při příležitosti Mistrovství světa v hokeji (foto v úvodu). Nyní ČT hovoří o více než 900.000 uživatelích, přičemž nejnavštěvovanější aplikací v rámci HbbTV má být iVysílání, které podle zaslané zprávy představuje archiv asi 95.000 hodin pořadů.

Co nabízí nové iVysílání České televize a jaké je

ČT oznámila, že k desátému výročí uvede další aplikaci k MS v hokeji, v průběhu roku pak má přidat novou podobu Teletextu a prý i další technologický rozvoj v souladu s normou HbbTV 2.0.

Kromě iVysílání na popularitě u diváků nabývají i živé sportovní přenosy dostupné výhradně pro internetovou distribuci. U ČT to znamená jen stisknout zelené tlačítko…

Je tu nová verze HbbTV 2.0.2: obsahuje mimo jiné HDR a nový zvuk

Například v únoru prý tento přístup zvolilo na 215.000 unikátních uživatelů a Česká televize chce touto formou nabídnout všechny zápasy nadcházejícího MS v hokeji, a to včetně těch, které se časově překrývají.

Mimo video obsah naleznou diváci v HbbTV i sportovní výsledkový servis a třeba i recepty k pořadu Peče celá země. Mezi oblíbené aplikace s více než 1000.000 uživateli měsíčně ale patří také iVysílání :D, TV program, Teletext nebo hokejové a fotbalové speciály.

Štítky