Prvenství dosavadního krále VOD platforem Netflixu se vlivem souhry několika událostí otřásá. Tvůrčí tým proto hledá cestu z nastalé krize a uvažuje o zavedení „revoluční“ novinky. Zatímco dosud byl Netflix vnímán jako půjčovna plná zakonzervovaného obsahu, v blízké budoucnosti by mohl představit vlastní živé vysílání.

Podle informací, které přinesl server Deadline, je v současnosti produkce Netflixu v raných fázích vývoje nového typu obsahu – reality show a stand-upů, jež by běžely v reálném čase a bez předem připraveného pevného scénáře. Hlavním důvodem k tomuto, pro mnohé překvapivému, kroku je snaha dostat do hry diváky a jejich aktivní zpětnou vazbu. Na Netflixu by se tak poměrně brzy mohly objevit reality show a talentové soutěže, jejichž součástí bude divácké hlasování.

Netflixu ubyli předplatitelé Stalo se tak poprvé za 10 let

Na své by si měli přijít fanoušci tanečních soutěží, a to díky soutěži Dance 100. Objevit by se také mělo více přímých přenosů ze stand-up komedií v rámci návratu populárního formátu Netflix Is A Joke. Ten by měl na rozdíl od dřívějška běžet v přímém přenosu. Speciální živá vystoupení by pak měla provázet starty sérií výrazných seriálů a show jako je například Selling Sunset.

Netflix v minulosti v rámci své vlastní tvorby několikrát experimentoval. Nejnovější krok je ve svém směru nejvýraznější. Spekuluje se také o tom, že by se Netflix v budoucnu mohl ujmout sportovních přenosů, jež v jeho portfoliu zatím chybí. Seriály se sportovní tématikou naznačily, že divácký zájem by rozhodně byl. V tomto případě se ale zatím jedná o pouhé spekulace, navíc sportovní práva na atraktivní soutěže jsou rozebraná a prodávají se teritoriálně, což by mohl být pro globální VOD službu problém.

Kdo dokáže porazit Netflix? A co čeká TV po roce 2030? Odpoví DIGIMEDIA 2022