Lucemburský operátor placené televize M7 Group oznámil plány na integraci svých televizních platforem do chytrých televizorů, které označuje za první v oboru.

Tento krok umožní uživatelům nabídnout přístup k plné platformě placené televize M7 prostřednictvím aplikace bez potřeby set-top boxu nebo externího streamovacího zařízení. M7 uvedl, že řešení HbbTV je založeno na integraci kanálového mechanismu M7 FST (Fast Scan Tables), plném souladu s M7 CAM (Conditional Access Module) na čipsetech MediaTek v kombinaci s HbbTV OpAPP, Tato aplikace, která je rozšířením základní specifikace HbbTV v.2, umožňuje provozovatelům televizního vysílání v partnerství s výrobci televizních přijímačů poskytovat uživatelům pod značkou OTT nebo IPTV operátora jeho program. Tato aplikace funguje jako „Virtuální set -top  box“ a efektivně zajišťuje všechny funkce STB bez nutnosti jeho fyzické instalace.

HbbTV Op/App

Specifikace OpApp předpokládá, že zavedení aplikace určitého operátora podléhá „dvoustranné dohodě“ mezi ním a výrobcem televizoru nebo i případně klasického set-top boxu. Součástí těchto dohod jsou například údaje o DNS doméně, nebo který multiplex se má najít podle tabulek nebo která tlačítka na dálkovém ovládači jsou pro aplikaci rezervována. Iniciační OpApp aplikace od operátora musí být nainstalována z důvodu bezpečnosti a následně další se distribuují jako „kryptovaný aplikační balíček“ po internetu. Podrobnosti o této aplikaci jsme uvedli již v roce 2018 v následujícím článku:

Vznikla HbbTV specifikace pro virtuální set-top-boxy

Aplikace se začne zavádět v červnu na chytrých televizích od TP Vision (Philips), přičemž se plánuje zavedení na další velké výrobce televizorů využívajících čipové sady MediaTek a standard HbbTV 2.0.2. Společnost M7 uvedla, že toto řešení zavede na všechny evropské trhy, na kterých společnost provozuje televizní platformy napříč celou řadou značek (kromě Online.nl v Nizozemsku).

Hans Troelstra, CEO M7 Group, řekl: „S integrací našich aplikací SmartTV přímo do čipových sad chytrých televizorů vyráběných společností MediaTek umožňujeme skutečnou inovaci a zároveň nastavujeme nová měřítka v jednoduchosti a snadném ovládání našich aplikací na SmartTV. Díky naší úzké spolupráci se společností MediaTek si naši zákazníci mohou brzy vychutnat nejkomplexnější zážitek ze sledování televize s hybridními a OTT službami M7 na čipových sadách MediaTek založených na SmartTV.“

Zdroj: https://www.digitaltveurope.com/