Přetahovaná o uživatele streamovacích služeb v Česku může začít. Dneškem vstupuje na tuzemský trh placených videoplatforem globální hráč Disney+, který se netají ambicí sesadit z trůnu nejsledovanější službu Netflix.

Její provozovatel, společnost The Walt Disney Company, oznámila značné investice do původního obsahu a ještě před nástupem na trh stáhl z konkurenčních služeb všechny filmy a seriály vlastní provenience. Pouze na Disney+ tak bude možné sledovat nejen populární animované filmy pro děti, ale také oceňované filmy studí Marvel, Lucas film a další.

S čím odstartuje Disney+? Tenhle kanál není (jen) pro mladý

Do včerejška si mohli zájemci o levnější předplatné Disney+ zajistit roční přístup za cenu osmi měsíců (1590 Kč), ode dneška už vyjde měsíční předplatné na 199 korun měsíčně. Zlevněné předplatné lze aktivovat nejpozději do 26. června. Základní měsíční cena Disney+ je stejná jako u Basic balíčku Netflixu, který si rovněž účtuje 199 Kč. Ovšem oproti Disney+, který za tuto částku nabízí možnost sledovat svoji službu až na sedmi zařízeních, z toho na čtyřech najednou, u Netflixu je v základu možné sledovat službu v jeden okamžik jen na jediném zařízení. Pro souběžné sledování je nutný balíček Standard za 259 Kč měsíčně, a v případě, že uživatel chce obsah v Ultra HD (4K) rozlišení, musí si zaplatit Premium za 319 Kč měsíčně.

Disney+ rozhodně zamíchá kartami na předních příčkách žebříčku nejúspěšnějších placených videoslužeb v Česku. Na počet předplatitelů vede Netflix, následuje české Voyo od TV Nova a třetí je HBO Max. Očekává se, že Disney+ poměrně brzy vytlačí jednu z těchto služeb z TOP 3 a zaútočí na pozici Netflixu. Ve využívanosti na českém trhu vede Netflix před HBO Max a Voyo, vyplynulo z průzkumu agentury Nielsen Admosphere, který byl nedávno zveřejněn na konferenci DIGIMEDIA 2022.

Disney+ odkryl karty! Nabídne i původní český dabing z TV

Připravujeme uživatelskou recenzi Disney+, přečíst si ji budete moci v pátek.