Novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací (CRA) bude od 1. července Miloš Mastník, dosavadní obchodní ředitel CRA. Ve funkci nahradí Víta Vážana, který společnost na vlastní žádost opouští. K výměně na nejvyšším postu v CRA dochází po více než třech letech, Vážan společnost vedl od února 2019. Předtím byl tři roky finančním ředitelem CRA a stejnou pozici dříve zastával v televizi Nova. Generální ředitel CRA se mění půl roku po změně majitele firmy, kterým se loni v listopadu staly fondy Cordian Digital Infrastructure.

„Vít Vážan úspěšně dohlížel na upgrade vysílací technologie na DVB-T2, souběžnou diverzifikaci našeho podnikání do datových center, ICT, telekomunikací a také na rozvoj národní sítě IoT a specializované komunikační sítě pro českou záchrannou službu. Za to mu patří velký dík. Miloš Mastník s ním po celou dobu úzce spolupracoval, má silné vztahy se zákazníky a věříme, že povede CRA do období dalšího rozvoje a růstu,“ uvedl předseda představenstva CRA Steven Marshall.

Miloš Mastník působí v CRA v pozici obchodního ředitele od října 2016. Věnoval se vedení obchodních aktivit, včetně produktového managementu, podpory prodeje a zákaznických řešení, a také vedení marketingu a péče o zákazníky. Má dlouholetou zkušenost z oblasti telekomunikací. Začínal ve společnosti Český Telecom, řadu let zastával vedoucí pozice v GTS Czech a GTS Central Europe. Pracoval také v T-Mobile ČR a byl ředitelem pro obchod a marketing v ČD-Telematika.

České Radiokomunikace mění majitele, získají je fondy Cordiant Digital Infrastructure