Přinášíme vám žebříček připravený podle výsledků sledovanosti v rámci IPTV/VoD zavedených v programové službě JustWatch.

Součástí měření je zde skoro dvacítka nejrůznějších placených zahraničních video služeb typu VoD, jako Amazon Prime Video, Apple TV, Disney+, FilmBox+, HBO Max, Mubi či Netflix, jsou tu ale i služby typu IPTV a zejména i služby neplacené, tedy volně dostupné. V případě domácích on-line video služeb jde zřejmě pouze o O2 TV.

Jak vidíte z žebříčku TOP 10, JustWatch dělí snímky na filmy (Movies) a TV pořady (TV shows), tedy nikoli na v Česku obvyklé filmy a seriály. Není také zcela jasné, za které VoD jsou pořady v žebříčku k dispozici, nebo zda jde o výsledek za všechny na nichž bylo možné během daného období pořad zhlédnout.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování. Služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít ty nejlepší pořady právě pro ně. Využívá ji, podle jejích vlastních údajů, více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.

Foto v úvodu: autor