Tlapková patrola, Kung Fu Panda, houbák SpongeBob a další postavičky z animovaných seriálů a filmů na portálu Stream mluví ukrajinsky. A mluvit budou až do konce září. Ukrajinské děti, které uprchly do ČR před válkou tak budou mít k dispozici ve dnech volna další zábavu.

Sledování animovaných seriálů patří k oblíbeným činnostem dětí z celého světa. Ukrajinské děti, které se svými rodinami utekly se země, mají v ČR výběr kreslené zábavy zase o něco bohatší. Postaral se o to internetový videoportál Stream a společnost Paramount Global. První jmenovaný zařídil prostor, druhý potom přímo obsah. „Společnost Paramount Global sama přišla s nápadem zdarma zpřístupnit tento obsah skrze videoportál Stream hlavně ukrajinským dětem a my z této možnosti byli nadšení,“ uvedl Tomáš Novák, šéfeditor Streamu.

Stream má již poměrně dlouhou dobou samostatnou kategorii pohádky, kde jsou mimo jiné k dispozici české animované klasiky jako Krteček nebo Pat a Mat. Novinky SpongeBob, Tlapková patrola, Kung Fu Panda a Dora Průzkumnice v běžné české nabídce Streamu nejsou, zpřístupněny jsou pouze v rámci této akce s ukrajinským dabingem. Všechny seriály jsou dostupné jak přímo v rámci internetového prohlížeče, tak v aplikacích na telefonech a tabletech.

České DVB-T2 pro ukrajinské děti Nickelodeon Ukraine Pluto TV volně v multiplexu 24