Disney+ přináší skvělé zprávy pro všechny, kdo se rádi houpají na pavučinách nad Manhattanem. Restartovaná série dobrodružství bude k dispozici všem předplatitelům nejmladší streamovací služby v ČR, a to už tento měsíc.

Ačkoliv má Disney+ v péči celé komiksové univerzum Marvel, jeden výrazný superhrdina na něm doposud chyběl. Důvodem jsou práva společnosti Sony, která jej kdysi od Marvelu odkoupila s odůvodněním, že další superhrdinové nemají velkou budoucnost. Dnes po éře Avangers a boomu komiksových filmů víme, že v tom se Sony trochu zmýlila, avšak dobrodružství Spidermana jsou stále trochu solitérní (a to nejen ve filmech, seriálech ale i v počítačových hrách).

Nyní se ale situace aspoň částečně zlepšuje a Spiderman bude dostupný i v rámci nabídky Disney+, a to již od 29. července. Konkrétně se fanoušci mohou těšit na tyto snímky:

Amazing Spider-Man  (2012)

Amazing Spider-Man  2 (2014)

Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Paralelní světy (2018)

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

Ze seznamu je jasné, že se jedná o sérii Spidermanových dobrodružství přímo napojených na vesmír Avengers. Časem se pravděpodobně dočkáme i snímku Spider-Man: Bez domova, který je podle mnohých fanoušků nejlepším komiksovým počinem roku 2021.