Až do dnešních 15 hodin naplánovaly České Radiokomunikace údržbovou přestávku vysílače Brno – Hády, který šíří signál celoplošných sítí DVB-T2 a DAB+ a také celoplošná a regionální FM rádia.

Výluka vysílání se dotkne jak celoplošných televizních multiplexů, tak analogových rozhlasových stanic digitální sítě Českého rozhlasu. Již od šesté hodiny ráno se odmlčely tři celoplošné sítě DVB-T2, konkrétně pak veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádiem Proglas na kanálu 40 a multiplex 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádiem Dechovka na kanálu 33. Televizní vysílání bude přerušeno bez náhrady do 15 hodin.

S kvalitní anténou vás žádná výluka vysílače nezaskočí. Vyberte si ji teď hned!

Od 10 hodiny dopoledne se výluka na Hádech dotkne i rozhlasového vysílání. Dočasně nebude možné naladit analogové vysílání stanic Český rozhlas Plus na frekvenci 92,6 MHz, Český rozhlas Brno na frekvenci 93,1 MHz, Český rozhlas Vltava na frekvenci 90,4 MHz, Rádio Blaník na frekvenci 103,4 MHz, Evropa 2 na frekvenci 105,5 MHz, Kiss na frekvenci 88,3 MHz, Rádio Krokodýl na frekvenci 103,0 MHz, Rádio Zet na frekvenci 101,3 MHz a Rádio Proglas na frekvenci 107,5 MHz. Odmlčí se také digitální síť ČRo DAB+ na kanálu 12D. Rovněž tato výluka skončí v 15 hodin.

Odstávka vysílače Hády se netýká dalších brněnských a jihomoravských vysílačů, s nimiž tvoří jednofrekvenční sítě DVB-T2. Televizní vysílání bude možné nadále naladit z vysílačů Kojál, Barvičova a Děvín. Týká se to celoplošných multiplexů 21, 22 a 23. Z Kojálu bude možné i během výluky přijímat digitální vysílání DAB+ Českého rozhlasu.