Přinášíme vám žebříček pořadů na on-line videotékách (VoD) připravený podle výsledků zájmu klientů využívajících programové služby JustWatch.

Zde je součástí měření skoro dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, jako Amazon Prime Video, Apple TV, Disney+, FilmBox+, HBO Max, či Netflix. Jsou tu ale i služby typu IPTV (internetové televize, resp. kombinované) a také video služby volně dostupné. V případě domácích pak jde zřejmě pouze o O2 TV.

Nejlepší na streamovacích službách? Jedničkou jsou nový Top Gun a Obi-Wan Kenobi

JustWatch dělí snímky pouze na filmy (Movies) a TV pořady (TV shows), tedy nikoli podle v Česku obvyklého dělení filmy, seriály, ostatní. Ve filmech je stále jedničkou nový Top Gun: Maverick (Paramount Pictures), pokračování kasovního trháku z roku 1986, v televizních pořadech seriál Obi-Wan Kenobi z června vystřídalo Stanger Things (Netflix).

Foto v úvodu: archiv TW

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování. Služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít ty nejlepší pořady právě pro ně. Využívá ji, podle jejích vlastních údajů, více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.