Hra o trůny patří mezi největší a také nejúspěšnější projekty v historii HBO. Zaslouží si proto speciální péči, která spočívá v razantním zvýšení kvality obrazu. Díky ní uvidí diváci více detailů a budou se lépe orientovat v tmavých scénách.

Závěrečná sezóna Hry o trůny měla řadu problémů. Kromě příběhových nesrovnalostí se týkaly i technické stránky a toho, že byla velká část scény „utopená ve tmě“. Bitva o Zimohrad, která měla být vyvrcholením celé ságy, tak nebyla de facto vůbec vidět a diváci museli zapojovat vlastní představivost, aby zjistili, co že se před nimi děje.

Rod draka na HBO Max od 22. srpna Co se stalo 200 let před Hrou o trůny?

Nyní si mohou fanoušci světa George R. R. Martina vychutnat nejen poslední sezónu, ale i celý seriál znovu a ve vyšší obrazové kvalitě. Kromě vyššího rozlišení se také dočkají podpory technologie HDR (jak standard Dolby Vision, tak HDR10). To by mělo výrazně projasnit tmavé scény bez toho, že by seriál ztratil temnou atmosféru. Zvýšenou kvalitu obrazu doprovodí také kvalitnější zvuk ve formátu Dolby Atmos. Vyšší kvalita je k dispozici od počátku srpna.

Ve stejné kvalitě by měla být uvedena také očekávaná novinka Rod draka, prequel mapující vzestup rodu Targaryenů. Který bude mít premiéru 21. srpna. Čekání na něj si mohou fanoušci zkrátit opětovným nakoukáním Hry o trůny.