O novém stolním internetovém rádiu s bezdrátovým dobíjením (Qi, 10 W) Technisat DigitRadio 370 IR (4.400 Kč) jsme vás informovali před pár měsíci. Nyní se podívejme na výrazně dražší model, oznámený v téže době, který se na český trh uvádí nyní.

Náhrada za doprodávané DR 585 představuje elegantní retro rádio o kterém jsme se krátce zmiňovali právě v červnu. Nyní je známo podstatně více informací (cena 7.990 Kč) a k dispozici ho máme, společně s DR 370 IR, na vyzkoušení.

Hledáte vyspělé rádio DAB+? Přehled modelů mezi 5000 a 10 000 Kč

Výbava je hodně bohatá, počínaje trojicí rozhlasových tunerů (DAB/VKV/internet), přehrávačem CD s mechanikou typu slot-in, tedy „štěrbina“, a rozměrným displejem (6,1 cm) typu OLED, tedy bez podsvícení. Nechybí Wi-Fi 4, Bluetooth, výstup na sluchátka, audio vstup a hlavně připojení klasické antény! Vše tvrdí zesilovač o výkonu 2 x 10 W (RMS), ekvalizér a bezdrátové dobíjení standardu Qi (5 W, čtěte „či“).

K dispozici je rovněž rozhraní USB pro nabíjení i přehrávání a aplikace pro příjem ze Spotify. Lokalizace do češtiny oznámena nebyla, podle stránek výrobce k dispozici není.