Údržbovou přestávku na hlavním západočeském vysílači Krašov naplánovaly na dnešní dopoledne a brzké odpoledne České Radiokomunikace.

Výluka vysílání se dotkne jak celoplošných televizních multiplexů, tak analogových rozhlasových stanic. Již od šesté hodiny ráno se odmlčely tři celoplošné sítě DVB-T2, konkrétně pak veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádiem Proglas na kanálu 34 a multiplex 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádiem Dechovka na kanálu 31. Televizní vysílání bude přerušeno bez náhrady do 15 hodin.

S kvalitní anténou vás žádná výluka vysílače nezaskočí. Vyberte si ji teď hned!

Od 10 hodiny dopoledne se výluka na Krašovu dotkla i rozhlasového vysílání. Dočasně nelze naladit analogové vysílání stanic Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 89,1 MHz, Český rozhlas Dvojka na frekvenci 101,7 MHz, Český rozhlas Vltava na frekvenci 95,6 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 104,1 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 91,4 MHz. Rovněž tato výluka skončí v 15 hodin. Odstávka Krašova se netýká dalších západočeských vysílačů Českých Radiokomunikací, celoplošné multiplexy 21, 22 a 23 tak lze i během odstávky Krašova naladit například z domažlického Vraního vrchu.