Dramatickou minisérii Král Šumavy na motivy skutečných událostí spojených s životem převaděče Josefa Hasila, který pomáhal lidem uprchnout z komunistického Československa na Západ, uvede letos na podzim streamovací služba Voyo od televize Nova.

Půjde o jeden ze dvou originálních dramatických formátů pro letošní podzim vedle komediálního seriálu Gumy, v němž si zahrají David Švehlík a Richard Krajčo. Na Voyo se během podzimu objeví také snímek Vyšehrad: Fylm, který letos trhal rekordy v návštěvnosti kin a volně navazuje na komediální seriál Vyšehrad o fotbalistovi Lavim.

Voyo necílí na mladé Jde nám hlavně o rodiny, říká Daniel Grunt

Voyo na podzim chystá také novou řadu reality show Love Island a od 4. srpna pokračuje v zařazování premiérových dílů seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, který se před časem přesunul z televizní obrazovky výhradně do této streamovací služby. „V současné době je v různých fázích příprav natáčení přibližně 35 formátů určených pro Voyo. To slibuje, že rok 2023 bude na Voyo ještě nadupanější než ten letošní,“ uvedla na čtvrteční tiskové konferenci televize Nova k podzimním programovým novinkám ředitelka programu Silvia Majeská.

Podzim Na Voyo_presskit by Jan Potůček

Dalším z českých filmů, který letos slavil úspěch v kinech a míří na Voyo, je komedie Po čem muži touží 2 režiséra Rudolfa Havlíka s Jiřím Langmajerem a Annou Polívkovou v hlavních rolích. Nabídka Voyo se na podzim dále rozroste například o hvězdně obsazenou komedii Děda, postrach rodiny, nové řady seriálů Láska je láska nebo Nový papež, což je akvizice od konkurenčního HBO (byla uvedena již v roce 2020 na tehdejší službě HBO GO a jde o volné pokračování seriálu Mladý papež z roku 2016). Předplatitelé Voyo se dále mohou těšit na celou řadu zahraničních reality show, jako jsou třeba australské formáty Love Island a Výměna partnerů.

Jak to vypadalo při představování podzimních novinek TV Nova?

Fotografie: Václav Udatný

Voyo chce být součástí velké trojky Už teď jsme dvojka trhu, říká Daniel Grunt