Nedávno vydala video služba aktualizaci své aplikace k televizorům LG (chystá i Samsung), nyní dělá něco pro ty, kteří mají potíže se zrakem.

Majitelé IPTV SledovaniTV mohou nyní na kanálech České televize, TV Barrandov a slovenských stanicích RTVS Jednotka a Dvojka využívat funkce Audio popis. Ta je určena zejména pro nevidomé a je, podle streamovací služby, dostupná téměř na všech podporovaných zařízeních. Výjimkou jsou staré verze aplikace a aplikace pro iOS a Apple TV.

Streamovací služby v Česku a kvalita obrazu Můžeme si vůbec vybrat?

„Snažíme se přinášet všechny dostupné funkce, které našim zákazníkům usnadní sledování televizního obsahu. Mezi ně právě audio popis patří. Jsme rádi, že jej nyní můžeme uživatelům dopřát. V budoucnu plánujeme rozšířit funkci audio popisu i na další dostupné kanály,” říká šéf marketingu společnosti SledovaniTV, Matěj Čičák.

Zvuková stopa označovaná jako „audio popis“ (Audio Description) nabízí hlasový komentář toho, co se děje na obrazovce. Popisuje tak například změny scény, děj, chování či mimiku postav. Zobrazení je u SledovaniTV velmi jednoduché a stačí kliknout (najet) na ikonku výběru zvukových stop a zvolit variantu „QAD“. Vidět je to také na úvodním snímku.

Foto v úvodu: Bohumil Herwig, Televizní web