Nabízíme vám žebříček pořadů na videotékách, zejména typu VoD, připravený podle zájmu klientů využívajících programovou službu JustWatch.

Zatímco v červenci byla situace poplatná jaru a létu, tedy proměnlivá, blížící se velké podzimní premiéry začínají tlačit něco trochu odlišného. Máme tu tak první vlašťovku v podobě druhého místa Hry o trůny, nastupující „Šik“ Hulk, i přesto, že díly jsou nezvykle krátké, a na prvním místě seriál Sandman opět z pomalu odeznívající komiksové vlny. À propos za měsíc uvidíme, jak se do TOP 10 poskládají zmiňované velké premiéry, jako Andor, Dům draka či Pán prstenů.

Červencové TOP 10 na streamovacích službách Sledovanost očima uživatelů JustWatch

Mezi filmy si na své přišla indiánsko – predátorská novinka Kořist, následovaná na třetím místě klasickým neumírajícím Top Gunem; a pak že nesmrtelný je pouze Bond! Na první místě se podle očekávání opět ocitlo nové pokračovaní Top Gun: Maverick.

Snímek do Česka přišel v květnu, stál, podle Wikipedie, 170 mil. USD (první Top Gun jen 15 mil. USD) a celosvětové tržby dělaly skoro 1,5 mld. USD.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít ty nejlepší pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.

Image by Freepik