Populární streamovací služba otevřela svou centrálu pro region střední a východní Evropy a v nejbližších týdnech prý bude obsazovat pracovní místa napříč specializacemi.

Polská kancelář má zastřešovat aktivity společnosti v Polsku, České republice a v dalších 27 zemích střední a východní Evropy kam Netflix oficiálně vstoupil v roce 2016. Jen v České republice Netflix licencoval přibližně 500 titulů, jako například Bábovky, Matky či seriál Svět pod hlavou. V Česku se také v poslední době natáčely významné tituly jako The Gray Man a Vyproštění 2.

USA: Stream poprvé porazil kabelovky Netflix a spol. vedou i nad satelitem a terestrikou

„Filmový průmysl ve střední a východní Evropě je známý svými tvůrčími tradicemi a místními talenty. V samotném Česku jsme v průběhu let investovali do licencování skvělého obsahu, jako jsou například populární divadelní trio a jejich filmový počin Tři tygři: Jackpot nebo oblíbená rodinná komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Chystáme se podporovat českou filmografii a přinášet ji mezinárodnímu publiku i do budoucna,” říká Łukasz Kluskiewicz, ředitel divize CEE Local Films.

Foto v úvodu: Netflix