Během prázdnin, a po dlouhé době v podstatě půstu, zamířilo na statisíce občanů Česka do zahraničních destinací. A řada z nich se nechce obejít bez svých oblíbených televizních stanic. Statistika Telly říká, ze kterých deseti zemí ji sledují nejčastěji.

„Díky tomu, že televizní vysílání lze pustit i na mobilním telefonu nebo tabletu, Češi internetovou televizi na dovolených v zahraničí rádi využívají.Stále je to ale podle našich statistik minorita cestovatelů, řádově tisíce. I během letních měsíců se 97 procent diváků připojuje z České republiky,“ říká ředitel marketingu televize Telly Jan Schöppel.

Streamovací služby v Česku a kvalita obrazu Můžeme si vůbec vybrat?

Suverénně nejoblíbenější zahraniční destinací bylo i během letošních prázdnin Německo. V rámci televize Telly se z této země připojoval každý druhý uživatel, který byl v cizině. Je ale pravda, že procento je tu vysoké dlouhodobě, protože české televizní kanály odtud sledují i ti, kteří zde dlouhodobě pobývají.

Na druhém místě žebříčku zahraničních zemí, odkud se letos Češi nejčastěji připojovali, bylo Slovensko (17 %) a Polsko (10 %), dále Rakousko, následované Chorvatskem a Nizozemskem. Desítku doplňují Itálie, Francie, Švédsko a Řecko.

Všechny televizní programy z balíčku mohou klienti televize Telly sledovat ve všech státech Evropské unie jak v televizoru, tak na počítači, mobilu nebo na tabletu.

Foto + foto v úvodu: Telly