Odstávku televizního a rozhlasového vysílače Ostrava – Hladnov naplánovaly ode dnešních 6:00 hod. České Radiokomunikace (CRA).

Týden po plánované výluce hlavního ostravského vysílače Hošťálkovice naplánovaly CRA odstávku také městského vysílače Hladnov. Od šesté hodiny ráno není možné z této lokality naladit celoplošné televizní sítě 21, 22 a 23. Konkrétně se výluka týká multiplexu 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplexu 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádio Proglas na kanálu 28 a multiplexu 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádio Dechovka na kanálu 31.

V době výluky Hladnova lze dané multiplexy a programy nadále přijímat na stejném kanálu z dalšího ostravského vysílače Hošťálkovice nebo z Lysé hory. Výluka Hladnova potrvá do 15:00 hod. a od 10:00 se k ní přidá i analogové FM vysílání rádia Evropa 2 na frekvenci 97,7 MHz. Další výluky plánují CRA na příští týden. Televizníweb.cz o nich bude včas informovat.

Úvodní foto: Wikimedia Commons