Globální streamovací služba Netflix oznámila termín premiéry páté řady výpravného historického seriálu Koruna, který mapuje život nedávno zesnulé britské královny Alžběty II.

Obavy z posunu premiéry páté řady seriálu Koruna byly zbytečné. Globální streamovací služba Netflix během svojí víkendové marketingové akci Tudum potvrdila, že nové díly výpravného seriálu o britské královské rodině nasadí skutečně v listopadu, jak původně plánovala. Stane se tak konkrétně ve středu 9. listopadu a nová řada Koruny se bude věnovat dění v 90. letech minulého století, které se točilo okolo princezny Diany a jejího rozvodu s korunním princem Charlesem. Netflix rovněž oznámil změny v obsazení seriálu, které mají ukazovat, jak hlavní postavy stárly.

Seriál Koruna po úmrtí Alžběty II. trhá rekordy Jen v Británii stoupl zájem osminásobně

Prince Charlese, dnešního krále Karla III., bude hrát Dominic West, princeznu Dianu pak Elizabeth Debicki. Královnu Alžbětu II. ztvární Imelda Staunton, vévodu z Edinburghu Jonathan Pryce a princeznu Margaret Lesley Manville. Netflix novou řadu seriálu uvede i přes to, že připomíná ne zrovna dobré období dnešního krále Karla III. Buckinghamský palác proto novinářům připomněl, že seriále není dokumentem, ale dramatickým dílem, které nemusí vždy odpovídat skutečnosti. Netflix zároveň potvrdil, že pokračuje ve výrobě poslední šesté řady Koruny, která byla krátce přerušena po úmrtí královny Alžběty II. Zatím není jasné, kdy ji hodlá streamovací služba představit divákům.

Úvodní foto: Netflix