Pozice O2 jakož to hegemona tuzemských sportovních přenosů dostává první razantní zásah. Z její nabídky zmizí přenosy anglické Premier League, odborníky a i fanoušky považované za nejprestižnější fotbalovou soutěž světa. Zápasy anglických velkoklubů zmizí z nabídky oblíbené platformy minimálně na jednu sezónu.

Vývoj sportovních televizí a jejich boj o vysílací práva nabírá v posledních letech na intenzitě. Velkou událostí letošního léta byl v této oblasti příchod kanálu CANAL+ Sport jehož hlavní náplní jsou přenosy Premier League a programy na ně napojené. Protože tento kanál získal pro tento prestižní obsah exkluzivní práva, objevily se pochopitelně otázky, jak se změní nabídka zavedených poskytovatelů. A nyní po volném reprezentačním týdnu máme jasno.

Kromě Skylinku ji nabídne i T-Mobile televize

CANAL+ Sport je k dispozici buď samostatně, nebo v rámci nabídky pouze Skylink, freeSAT a T-Mobile. V rámci služeb O2 zařazen nebude. Ladislav Řeháček, viceprezident společnosti CANAL+ Luxembourg pro ČR a Slovensko, k tomu říká: „Abychom pro náš nový sportovní program zajistili dostatečný počet diváků, oslovili jsme již v první polovině roku všechny velké operátory s nabídkou na jeho sdílení. Jsme rádi, že se nám ještě před spuštěním podařilo domluvit se skupinou Deutsche Telekom a CANAL+ Sport je tak dostupný nejen na našich platformách Skylink a freeSAT, ale rovněž v nabídce T-Mobilu, Slovak Telekomu a Digi Slovakia.“

„To v kombinaci reprezentuje téměř polovinu českých a slovenských domácností a případným dalším zájemcům dává možnost výběru ze všech obvyklých technologií. Program je ze strany diváků velmi dobře hodnocen a počty nových zákazníků, které jsme díky němu získali, jsou několikanásobně vyšší, než jsme plánovali. Jsme tak v situaci, kdy na dalších partnerstvích nejsme závislí. Jednání s O2 se za poslední více než měsíc nikam neposunula, proto jsme se rozhodli je ukončit. S jejich obnovením minimálně do konce roku nepočítá,“ dodal Řeháček.

Úvodní foto: Premier League