Prudký nárůst zájmu o historický dramatický seriál Koruna o životě anglické královny Alžběty II. zaznamenal o uplynulém víkendu Netflix.

Podle údajů aplikace Whip Media, kterou provozuje společnost TV Time, sledovanost Koruny po čtvrtečním úmrtí Alžběty II. o víkendu stoupla jenom v Británii o 800 procent ve srovnání s předchozím víkendem. Ve Francii dosáhla Koruna více než trojnásobné sledovanosti a ve Spojených státech se zájem o seriál více než zčtyřnásobil. Celosvětově pak byl zájem o seriál Koruna na Netflixu o víkendu takřka čtyřikrát vyšší než předminulý víkend. Vyplývá to z dat více než 22 milionů registrovaných uživatelů aplikace Whip Media pro sledování televize a filmů po celém světě.

Aplikace zároveň zaznamenala velký nárůst počtu uživatelů, kteří sledovali Korunu. Šlo o nejvyšší nárůst od roku 2017, který nebyl vázaný na uvedení nové premiérové řadu. Zároveň Korunu sledovalo nejvíc diváků od premiéry čtvrté řady tohoto seriálu, k níž došlo v listopadu 2020. Pátou řadu chce Netflix uvést letos v listopadu, závěrečnou šestou právě natáčí. Práce ale byly z piety po úmrtí panovnice dočasně pozastaveny. Zatím není také jisté, zda pátá řada Koruny bude mít skutečně premiéru již v listopadu.

Úvodní foto: Netflix