Každou první středu v měsíci nabídne CNN Prima News diskusní pořad s premiérem Petrem Fialou (ODS). Novinka startuje dnes ve 21:00 hod.

Diskusí Co na to premiér budou provázet moderátoři Terezie Tománková (známá z Nedělní Partie) a Petr Suchoň (moderátor Hlavních zpráv). S předsedou vlády mají řešit aktuální situaci a problémy, které lidi v mimořádně náročném období tíží. Premiér Petr Fiala dostane možnost vyjádřit se i k tématům, na která na exponovaných vládních tiskových konferencích nezbývá prostor. V minulosti takto měl vlastní pořad na TV Barrandov prezident Miloš Zeman, v posledních letech ale podobné formáty z českých obrazovek vymizely.

„Žijeme v mimořádně těžkém období, které mnoho lidí psychicky vysiluje. Lidé mají strach z války i z překotného vývoje na trhu s energiemi. Je proto důležité, aby byla veřejnost dobře informovaná a předešlo se zbytečnému šíření dezinformací. Lidé se přímo od premiéra dozvědí, co vláda v uplynulých dnech udělala a na co se chystá. Jsem rád, že můžeme divákům zprostředkovat tyto rozhovory s Petrem Fialou,“ vysvětluje šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Pavel Štrunc, proč televize do tohoto formátu „dva na jednoho“ šla.

CNN Prima News zároveň od tohoto pondělí spustila hlavní fázi svého předvolebního vysílání v jiné podobě, než na kterou jsou diváci zvyklí. V hlavní roli nejsou politické strany, ale obyvatelé měst a vesnic po celém Česku. „Díky unikátnímu průzkumu, který vznikl ve spolupráci se střediskem empirických výzkumů STEM, víme, jak se v obcích v Česku žije. A spolu s obyvateli i politiky budou moderátoři a reportéři CNN Prima News hledat možnosti, jak to zlepšit,“ uvedla televize.

Úvodní foto: FTV Prima

Štítky