Od desáté hodiny dopoledne se na pět hodin odmlčí televizní a rozhlasový vysílač Kamenná Horka u Svitav. Kromě celoplošných televizních sítí nepůjde ani FM rozhlasové vysílání.

Výluku Kamenné Horky naplánovaly České Radiokomunikace (CRA) od 10 do 15 hodin a po tuto dobu vysílač nebude šířit televizní ani rozhlasový signál. Dotkne se to celoplošných televizních multiplexů 21, 22 a 23. Konkrétně se výluka týká multiplexu 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplexu 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádio Proglas na kanálu 28 a multiplexu 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádio Dechovka na kanálu 34.

Odstávka vysílače se dotkne také analogového vysílání rádia Frekvence 1 na frekvenci 102,4 MHz. CRA na dnešek také naplánovaly krátkou výluku dokrývače digitální sítě Českého rozhlasu ČRo DAB+ v Rosicích u Brna. Digitální signál ČRo na kanálu 12D odtud nebude možné přijímat od 12:30 do 15:30 hod. Další velkou výluku plánují CRA na tento čtvrtek 22. září, kdy na několik hodin odstaví hlavní vysílač pro Vysočinu, jihlavskou Javořici.

Úvodní foto: Jan Potůček, Televizníweb.cz