Na devět hodin se ode dnešní šesté hodiny ráno odmlčelo televizní vysílání z hlavního valašského vysílače Ploštiny u Valašských Klobouk.

Diváci, kteří přijímají televizní signál z vysílače Valašské Klobouky – Ploštiny, se budou muset po většinu dnešního dne obejít bez hlavních českých programů. S výjimkou celoplošného multiplexu 24, který ovšem z Ploštin nevysílá, totiž nenaladí žádnou celoplošnou síť DVB-T2. Až do třetí hodiny odpoledne tak z Ploštin nebude možné přijímat programy multiplexů 21, 22 a 23. Konkrétně jde o programy České televize a Českého rozhlasu v multiplexu 21 na kanálu 26.

Nepůjdou ani programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádio Proglas v multiplexu 22 na kanálu 22 a televizní stanice Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádio Dechovka v multiplexu 23 na kanálu 33. Odstávka vysílače se nedotkne rozhlasového vysílání. „Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedly České Radiokomunikace.

Úvodní foto: Wikimedia Commons