Pokud bychom měli označit nejambicióznější tuzemskou VOD službu, řekli bychom jednoznačně Voyo. Tato platforma vzniklá jako odnož TV Nova z počátku využívala oblibu původně televizních seriálů (Ordinaci v Růžové zahradě jinde nenajdete). Postupně představila vlastní dramatické seriály (Roubal, Guru, Iveta) a nyní ukazuje další zbraň – daří se jí stahovat do své nabídky nejpopulárnější české filmy, které jinde neuvidíme.

Pokud nepočítáme specializované platformy jako je Aerovod nebo nově KVIFF.TV, které slouží spíše jako digitální videopůjčovny a iVysílání České televize, hrál až dosud hlavní roli v distribuci české kinematografie Netflix. Několik let se mu dařilo pravidelně premiérovat ty nejzajímavější současné české filmy. Nyní se zdá, že otěže přebírá Voyo.

Po v létě oznámeném příchodu populární bláznivé komedie Vyšehrad: Fylm (datum uvedení zatím nebylo oznámeno), sáhlo Voyo po dalším českém hitu, Zátopek. Špičkově obsazený film v režii Davida Ondříčka, který vznikal několik let, si mohou diváci Voya vychutnat už od pondělí 19. září.

Publikum v ČR má velmi vřelý vztah k domácí kinematografické tvorbě (podle některých odborníků je obliba tuzemských filmů, měřená návštěvností kin, světově unikátní). Postup Novy je tak v rámci získávání nového publika naprosto logický a pravděpodobně i účinný.

Úvodní foto: TV Nova

Štítky