Službu Aerovod zná každý milovník současné (nejen) české artové kinematografie. Tento pionýr tuzemské VOD scény oznámil ukončení své činnosti, což ale nemusí být nutně špatná zpráva. Služba se totiž slučuje se svou největší dosavadní konkurencí KVIFF.tv.

Český filmový trh je poměrně malý a o tom artovém / nezávislém to platí dvojnásob. Spojení obou platforem je proto logickým krokem, který by nemusel tuzemské diváky tolik bolet, protože defacto nepřijde o žádný obsah, pouze jej najde na jednom místě. V loňském roce navíc společnost KVIFF Distrbution koupila 60% společnosti Aerofilms, provozovatele služby Aerovod. Část nabídky obou VOD služeb tak již splynula dohromady.

„Najdete zde téměř všechny filmové lahůdky, které pro vás roky vybíráme na Aerovod a exkluzivně také nové snímky. Navíc získáte hlubší kontext k jednotlivým filmům a festivalům, bonusová videa, těšit se můžete rozhovory s tvůrci či živé streamy z akcí,“ uvádějí provozovatelé Aerovodu k přesunu obsahu na KVIFF.TV.

Název společnosti Aerofilms odkazuje k pražskému nezávislému kinu Aero. Právě kvůli distribuci filmů pro něj a další menší pražská kina (Světozor a Bio Oko) v roce 2006 vznikla. KVIFF Group je provozovatelem největšího (a jediného v kategorii A) filmového festivalu v Karlových varech. Služba Kviff.tv není na festival časové vázaná a funguje celoročně.

Úvodní foto: Aerofilms