Tentokráte nepůjde o žebříček pořadů, nýbrž streamovacích služeb jednak za 3. čtvrtletí 2022 a jednak za celé první tři kvartály letošního roku. Ten byl připraven podle zájmu klientů využívajících programovou službu JustWatch. Zdroj: JustWatch

Jak vidíte z podílu za 3. čtvrtletí (Q3), jasnou jedničkou je Netflix s podílem 41%, přičemž na druhém místě je Amazon Prime Video s neustále se zvyšujícím podílem (20 %). Třetí místo, se stále ještě dvouciferným výsledkem, zaujalo HBO Max s 11procenty a skupina Other, tedy ostatní video služby. Zbytek, tedy Disney+, Apple TV+ a O2 TV jsou už v jednotkách procent.

Co se v Česku nejvíc streamuje? V září opět nový Top Gun, ale i Prsteny moci

Co se týče souhrnu za první tři čtvrtletí 2022 situace vypadá obdobně. Nicméně jako novinka si nejlépe vede Disney+ rostoucí z nuly, protože služba se u nás objevila až letos. Mezitím se, podle komentáře JustWatch, Netflix snaží v posledních měsících udržet své akcie a do září postupně ztratil celkem tři procentní body.

Češi na streamovacích službách škudlí Nejčastěji si platí Netflix

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít ty nejlepší pořady právě pro ně. Součástí měření jsou více než dvě desítky nejrůznějších placených video služeb zejména typu VoD, služby volně dostupné a také některé kombinované IPTV (internetové televize). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionů uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice jich pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, být 80.000 až 100.000 uživatelů.