Odstávka vysílače vyřadila na devět hodin celoplošné televizní sítě 21, 22 a 23 provozované Českými Radiokomunikacemi. Multiplexu 24 se výluka netýká.

Televizní signál z vysílače Zelená hora u Chebu se odmlčel úderem šesté hodiny ráno. Konkrétně nelze naladit multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko, Retro Music TV a Rádio Proglas na kanálu 38 a u multiplex 23 s televizními stanicemi Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barrandov, TV Seznam, TV Noe a Rádio Dechovka na kanálu 31. Od 10:00 se k výluce přidá i rozhlasové vysílání, konkrétně pak analogové vysílání stanice Český rozhlas – Vltava na frekvenci 106,2 MHz.

„Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedly CRA, které v noci na dnešek na tři a půl hodiny vypnuly také digitální rozhlasové vysílání DAB+ Českého rozhlasu z hlavního ostravského vysílače Hošťálkovice. Výluka rozhlasového a televizního vysílání z chebské Zelené hory skončí v 15 hodin.

Úvodní foto: Wikimedia Commons / Lubor Ferenc