Polská pobočka streamovací platformy Netflix se musela omluvit za kontroverzní kampaň k uvedení seriálu „Dahmer – Monstrum: příběh Jeffreyho Dahmera“ na sociálních sítích.

Několik kontroverzních sloganů na podporu seriálu „Dahmer – Monstrum: příběh Jeffreyho Dahmera“ stáhla ze svého oficiálního profilu na Facebooku polská pobočka streamovací platformy Netflix poté, co vyvolaly kritiku od jejích uživatelů. Věty typu „Játra určitě budou“, „Nic nezpříjemní večer tak jako sériový vrah“, „Šílené zločiny, děsivý smrad a jedení lidí? Zní to jako perfektní plán na středu“ zmizely okamžitě poté, co na ně upozornil populární bloger Skazany na Film. Ten na svém profilu zveřejnil fotografie skutečných obětí Jeffa Dahmera a napsal: „Hej, chlapi z Netflixu, asi jste ztratili pár fotek ke komunikaci seriálu o sériovém vrahovi, tak tady jsou.“ Informoval o tom server Wirtualnemedia.pl.

Když počínání polského Netflixu kritizoval i uživatel Twitteru Potwornicka, zástupci platformy přímo zareagovali: „Souhlasíme s vámi. Komentáře jsou naprosto nemístné a neměly by být součástí komunikace o zločinech a obětech. Skryli jsme je, aby neprovokovaly diskusi tohoto typu.“ Není to poprvé, co polský Netflix využívá pro propagaci svých titulů poněkud kontroverznější způsoby komunikace. Seriál „Dahmer – Monstrum: příběh Jeffreyho Dahmera“ měl na Netflixu premiéru 21. září. Popisuje skutečný příběh sériového vraha a kanibala, který krutým způsobem zabil 17 mužů a chlapců a za 15 vražd byl odsouzen na 15 doživotních trestů.

Skutečný Jeff Dahmer zemřel v roce 1994 po zásahu těžkým předmětem, který po něm vrhnul jeden ze spoluvězňů. Seriál na Netflixu je velmi úspěšný, týden po premiéře měl celosvětově nasledováno 196 milionů hodin. Úspěšnější v tomto ohledu byly jen premiéry seriálů Hra na oliheň, druhá řada Bridgertonových a čtvrtá řada Stranger Things. Dílo ale vzbudilo kritiku ze strany příbuzných obětí Jeffa Dahmera, které Netflix o svém úmyslu dopředu neinformoval. „Vytvoření tak drastického příběhu bez varování příbuzných obětí otevírá již zacelené rány,“ nechal se slyšet Eric Perry, bratranec sestry Errola Lindseyho, který byl jednou z obětí Jeffa Dahmera. Podobně se vyjádřily i další rodiny obětí.

Úvodní foto: Netflix

Štítky