Do startu mistrovství světa ve fotbale v Kataru zbývá 33 dní. O tradičně velmi sledovanou akci se tentokrát v rámci ČR podělí dvě televizní společnosti. Vedle tradiční ČT odvysílá polovinu zápasů také Nova, s tím, že některé z nich bude mít exkluzivně o jiné se podělí s Českou televizí. Zahajovací zápas, zápas o třetí místo a finále uvidí diváci na obou platformách.

Televize Nova ukazuje, že vnímá vysílání fotbalového mistrovství světa jako vysoce prestižní záležitost. Pro diváky je dobrou zprávou, že přenosy televize budou dostupné všem divákům, nejen těm kteří si platí Voyo nebo některé z exkluzivních sportovních kanálů. Největší zápasy mistrovství především zahajovací zápas Kataru s Ekvádorem a obě finálová klání pak bude vysílat hlavní kanál stanice Nova. Většina zápasů pak bude vysílaná mimořádně v rámci programu Nova Action.

Jak si ČT s Novou rozdělily MS ve fotbale? Přehled přenosů a kdo je bude vysílat

Fotbalovým mistrovstvím světa bude od poloviny listopadu do poloviny prosince žít celá televize, speciální okénko bude fotbal mít například v rámci Snídaně s Novou. Komentátoři televize budou sledovat zápasy přímo na místě, ve studiu pak bude k dispozici tým odborníků složený z bývalých fotbalových profesionálů Františka Straky, Jana Kollera, Romana Bednáře, Horsta Siegla a Martina Jiránka.

„Jsme nadšení, že se nám podařilo získat nejvýznamnější akci mezinárodního fotbalu. Mistrovství má vždy speciální atmosféru, a vždy napíše jedinečné příběhy. Národní týmy i jednotlivci mají příležitost ukázat se celému světu. Stejně tak my chceme využít příležitost a blíže představit náš tým, kterému nechybí zkušenost ani nadšení pro fotbal,“ říká Dušan Mendel, šéfredaktor sportu na TV Nova.

Diváci na TV Nova uvidí ve skupinové fázi například zápas Španělska s Německem (27.11), Portugalska s Uruguaý (28.11) nebo Chorvatska s Belgií (1.12.). Ve vyřazovací fázi potom polovinu osmifinálových a čtvrtfinálových zápasů, obě semifinále, souboj o třetí místo a nakonec i samotné finále.

MS ve fotbale bude i na Nově ČT odprodala část vysílacích práv

Úvodní foto: Petr Bílek, Televizníweb.cz