Teleshoppingový hudební kanál Šláger Muzika doplnil v celoplošné síti 24 již déle vysílající Šláger Originál. Obě stanice mají licenci od slovenské Rady pro vysílání a retransmisi.

Již druhý hudební kanál z produkce Karla Peterky, stanice Šláger Muzika, vstoupil do celoplošného pozemního vysílání DVB-T2. Objevil se v multiplexu 24, který provozuje společnost Digital Broadcasting. Ve stejné síti již delší dobu vysílá i sesterská stanice Šláger Originál. O zařazení programu v pondělí informoval operátor sítě. Samotný provozovatel programu oznámil jeho vstup do DVB-T2 již minulý pátek: „Vážení diváci, zítra v sobotu od 02:00 hodin začíná vysílat oblíbená stanice Šlager muzika, opět v DVB-T2 v multiplexu 24, proto si hned zítra, vy co máte naladěný Šláger originál přes DVB-T2 (anténa na střeše), můžete znovu naladit i Šláger muziku,“ napsal na oficiální stránku na Facebooku.

Šláger originál a Šláger muzika jsou dva hudební programy, které vznikly jako volně distribuované stanice, jež v éteru nahradily dosavadní kanály Šlágr TV. Ty se dostaly do finančních programů a operátoři sítí DVB-T/-T2 je postupně vyřadili ze svojí nabídky. Dodnes probíhají soudní spory o pohledávky za distribuci signálu Šlágr TV. Nové programy jsou licencované na Slovensku a tudíž v tuzemsku podléhají slovenské mediální legislativě. Karel Peterka v minulosti plánoval i digitální Šlágr Rádio a další aktivity.

Úvodní foto: Česká Muzika