Tři novinky míří jednak do vaší ložnice a jednak na zahradu, chatu nebo třeba přímo na stavbu. Odolné provedení vyniká především možností využít akumulátory výrobců nářadí a zahradní techniky.

Nástupce modelu 230 OD s krytím IPX4 se jmenuje Technisat Digitradio 231 OD a při výkonu 2x 8 W (RMS) za něj zaplatíte 4.599 Kč. Jde o kombinaci DAB/VKV rádia s 2x 20 pozicemi pro stanice a Bluetooth, konkrétně ve verzi 4.2 s profily AVRCP a A2DP. Provozní prostředí bylo udáno následovně: rozsah teplot 0 až 40 °C a vlhkost vzduchu (bez kondenzace) 5-90 %.

Vyberte si digitální rádio TechniSat podle vlastních potřeb: největší nabídku má Alza.cz.

Foto: TechniSat

Přijímač, který včera ještě chyběl na oficiálních stránkách výrobce není nijak velký, rozměry (švh) jsou 340 x 248 x 167 mm, hmotnost, zřejmě s dodávaným akumulátorem, 2,38 kg. K dispozici má být audio vstup a výstup na sluchátka, tím nejdůležitějším je však kompatibilita s 18voltovými akumulátory (max. výška 82 mm) dalších výrobců. Konkrétně byly ohlášeny tři značky: Bosch Professional, DeWalt a Makita, přičemž příslušné adaptéry byste měli obdržet v ceně. Zabudovaný akumulátor typu Li-Ion má mít 2.200 mAh (24,42 Wh) s dobou provozu až 8 hod., dobíjí se z 230 V.

 

Foto: TechniSat

Dalším na český trh uvedeným modelem je Technisat Digitradio 50 SE, což je jednoduchý radiobudík dodávaný ve dvou barvách. Ze snímků ve fotogalerii vidíte rozměrné tlačítko pro odložení buzení (Snooze) kombinované se ztlumením intenzity jasu displeje a na zadní straně pak připojení externího zdroje, výstup na sluchátka a rozhraní USB představující výstup ze základní dobíječky typicky mobilu (1 A).

Česko má jasno se sítěmi pro DAB+ Vzniknou dvě celoplošné a 26 regionálních

Od tohoto radiobudíku v ceně 2.099 Kč žádné zvláštní funkce nečekejte. Jsou tu obvyklé dva tunery tedy VKV/FM a DAB/DAB+ s 2x 10pozicemi pro uložení stanic, zmiňované USB je určeno pouze pro dobíjení napojeného zařízení a displej představuje běžné LCD. Výkon zabudovaného zesilovače dává 1,5 W (RMS) a podle stránek výrobce nebude přijímač lokalizován ani do češtiny, ani do slovenštiny.

 

Foto: TechniSat

Technisat Digitradio 52 CD patří do stejné kategorie, ale už z ohlašované ceny 3.099 Kč tušíte, že bude propracovanější. Radiobudík s obvyklými dvěma tunery s 2x 20místy pro stanice je vyspělejší, takže zde najdete i mechaniku CD, bezdrátovou dobíječku standardu Qi (co je to) a Bluetooth 4.0. Výkon zesilovače je 2x 2 W (RMS), rozhraní USB je už určeno nejen pro dobíjení, ale také pro přehrávání muziky v MP3. Ani u tohoto modelu se nepočítá s lokalizací.

Úvodní foto: TechniSat

Štítky