Další mety v počtu předplatitelů dosáhla streamovací služba televize Nova, placená videotéka Voyo. K polovině října jich měla na českém a slovenském trhu 400 tisíc.

„Ti v průměru tráví na Voyo více než 12 hodin týdně. Jeden z nejambicióznějších počinů tuzemské audiovize, který je letos nominován v anketě Křišťálová lupa v kategorii Projekt roku, má za cíl dosáhnout milionu předplatitelů v Česku a na Slovensku do roku 2026,“ informovala Nova v oficiální tiskové zprávě. Voyo se dlouhodobě považuje za dvojku trhu po Netflixu a před HBO Max. Silným konkurentem je pro něj ale Disney+, který cílí i na předplatitele Netflixu. Voyo zůstává s náskokem nejsilnější lokální streamovací službou.

„To, jak rychle se daří dosahovat našich ambiciózních cílů, dokazuje, že naše sázka na prémiový lokální obsah v kombinaci s nejpestřejší nabídkou českých filmů a špičkových akvizičních titulů, byla správnou volbou,“ uvedla ředitelka programu TV Nova a Voyo Silvia Majeská. „Velký dík patří nejen všem, kteří pracují na tom, že je Voyo tím, čím je, ale hlavně našim uživatelům. Potvrzuje nám to, že jdeme správnou cestou a zároveň je to pro nás závazek nepolevit z náročných kritérií, která sami sobě nastavujeme,“ dodala. Nova natáčí pro Voyo řadu původních filmů a seriálů, které označuje brandem Voyo Originál.

Voyo chce být součástí velké trojky Už teď jsme dvojka trhu, říká Daniel Grunt

Co chystá Voyo na rok 2023?

Pro příští rok takto Voyo plánuje nasadit například druhou řadu minisérie Iveta, akční thriller Extraktoři, který se aktuálně natáčí na tureckých lokacích, ve Zlíně dokončuje komediální seriál Sex O’Clock. Ještě letos pak Voyo přinese komediální seriál Gumy s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem v hlavních rolích a jeden z nejočekávanějších projektů letošního podzimu – minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů Davida Ondříčka. Ondříčkův předchozí film a cenami ověnčený Zátopek má Voyo v nabídce od 19. září, kdy by manželé Zátopkovi oslavili sté narozeniny. O týden později přibyl například film Poslední závod. Ještě letos pak uvede nejnavštěvovanější film českých kin Vyšehrad: Fylm.

„Voyo chce stát vedle těch největších hráčů na trhu jako nejsilnější lokální služba, která nabízí uživatelům nejvíce českých filmů a seriálů. Je celosvětovým trendem, že si domácnosti předplácí více SVOD služeb. Očekáváme, že v roce 2025 to budou v průměru tři. Voyo chce být jednou z nich. Od tohoto cíle jsme doslova nadohled,“ věří Daniel Grunt, Chief Digital Officer CME.

Voyo necílí na mladé Jde nám hlavně o rodiny, říká Daniel Grunt