Podívejte se na žebříček pořadů na videotékách zejména typu VoD, který je sestaven podle zájmu lidí využívajících programovou službu JustWatch. Zdroj: JustWatch

Mezi filmy se na prvním místě od srpna 2022 drží nové pokračovaní klasického Top Gunu, Top Gun Maverick, což jen potvrzuje jeho nebývalý úspěch. Druhý je, na místo snímku Elvis, který z žebříčku zcela vypadl stejně, jako například „Thor: Love and Thunder“, film Uncharted (dobrodružný, 2022) a třetí skončila komediální novinka „Všechno, všude, najednou“.

Mezi seriály se na prvním místě prohodily Prsteny moci s další fantasy, Rod draka, a zaujaly tak druhou pozici i přesto, že si ve své druhé polovině získaly podstatně více fanoušků. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci tak první řadu uzavírá jasným úspěchem.

Na třetím místě vidíme dlouhý, předlouhý seriálový skoro horor Živí, mrtví a zajímavější je tak čtvrté místo, kam skočila novinka jménem Médium nebo-li The Peripheral (2022), která se na Amazon Prime Video stále postupně vysílá (5. díl z 8). Dále v žebříčku opakovaně najdete například Andor (Star Wars) a Rick a Morty, naopak neuvidíte ve vysílání ještě pokračující Příběh služebnice a celkově slabou „She-Hulk“, která se rychle propadla.

Český trh s VOD v roce 2022? První tři kvartály podle JustWatch

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.