Když v září oznámil server Aktuálně.cz příchod dvou známých tváří Světlany Witowské a Lindy Bartošové a a vznik vlastní videoredakce, objevila se i další zajímavá informace. DVTV končí spolupráci s vydavatelským domem Economia, a to od Nového roku. Vyvstala proto logická otázka – co bude s DVTV, jedním z nejúspěšnějších tuzemských internetových projektů posledních 10 let?

První informace, kterou máme je, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila licenci pro provozování programu DVTV Extra. Vysílání by mělo být šířené pomocí kabelových systémů a to 24 hodin denně. Zaměření redakce se pravděpodobně nezmění. Tisková zpráva rady jej popisuje jako „publicistický program specificky zaměřený na politické, ekonomické, kulturní a společenské dění v České republice a ve světě“.

Můžeme předpokládat, že DVTV zůstane i nadále primárně internetovým projektem, avšak ve větší míře, by se jejího obsahu mohli dočkat také odběratelé kabelových televizních služeb a IPTV. Kterým operátorům populární televize svůj obsah nabídne, není z tiskové zprávy zřejmé. Otázkou je také, jak dramaturgie DVTV vyřeší závazek vysílání 24 hodin denně. Vzhledem k velikosti redakce není pravděpodobné, že by byla televize schopna pokrýt tento rozsah premiérovým obsahem. Nabízí se tedy řešení v podobě několikahodinových bloků, které se budou opakovat, nebo recyklace starších rozhovorů a reportáží, případně kombinace obojího.

K osamostatnění DVTV by mělo dojít k začátku roku 2023, pravděpodobně se tak v nejbližších měsících dočkáme přesných informací o tom, jak bude nová tvář, programová skladba a vysílání DVTV jako takové, vlastně vypadat.

Štítky