Předchozí, nebo spíše základní model Homatics Box R (recenze je na Televizním webu, odkaz níže), dopadl v našem testu výborně, a to včetně zkoušení práce externího tuneru připojovaného přes USB-C. Nyní přichází jeho vyspělejší a výkonnější varianta.

Ta by, podle prvních zpráv, měla být rovněž s externím tunerem pro DVB-T2 kompatibilní. Od základu se prosincová novinka liší zejména větší pamětí RAM (4 GB), gigabitovým ethernetem, podporou DTS a je tu také Wi-Fi 6 (co to je) na které ovšem drtivá většina z nás doma nebude mít směrovač.

Homatics Box R a Homatics DVB-T2/C2 Trochu jinak na DVB-T2 a video služby

Homatics Box R Plus je při rozměrech 114 x 28 x 114 mm postavena na stejné platformě, jako model „R“, tedy Amlogic S905X4 (4 jádra, 2.0 GHz) a grafika ARM Mali G-31 MP2. Operační systém Android 11 doplňují zmiňované 4 GB RAM a 32 GB na interním flash disku.

Multimediální přehrávač je bez mechaniky paměťové karty MicroSD a z rozhraní v něm například najdete HDMI 2.1, digitální optický audio výstup, USB 3.0, USB 2.0 a USB-C.A také Bluetooth 5.0 využité zejména pro dálkový ovladač. Maximální spotřeba byla udána na 12 W, spotřeba v pohotovostním režimu k dispozici nebyla.

Dovozce, společnost Atos Elektro, má momentálně u multimediálního přehrávače uvedenu cenu 3.890 Kč, datum příchodu prvních výrobků má být 19. 12. 2022.

Úvodní foto: Homatics