Využíváte Netflix na cestách a zapomínáte se odhlašovat z vašeho uživatelského účtu na televizorech v hotelu nebo na jiných cizích zařízeních? Nyní to už nemusí být problém.

Netflix zavedl novou funkci vzdáleného odhlášení ze zařízení, ke kterému zrovna nemáte přístup. Uživatelský účet tak nemůže využívat někdo jiný. Prostřednictvím této nové funkce, která je k dispozici v Nastavení účtu, je možné odhlásit se z jednotlivých zařízení, na kterých jste nedávno streamovali obsah z vašeho uživatelského účtu. Můžete si zobrazit všechna zařízení, která využívala váš uživatelský účet a odhlásit se z konkrétních zařízení jediným kliknutím. Donedávna to bylo možné jedině fyzickým odhlášením na daném zařízení.

Funkci uvítají například uživatelé, kteří se přihlašují ke svému účtu na Netflixu při využívání soukromého ubytování přes Air B & B. Nyní mohou na dálku zkontrolovat, zda se na televizoru v pronajaté domácnosti před odjezdem odhlásili nebo ne. Ze strany Netflixu jde o pokračující kampaň proti neoprávněnému využívání účtů a jejich sdílení více uživateli najednou. Funkce vzdáleného odhlášení si získala okamžitě velkou oblibu mezi uživateli a je dostupná v internetových prohlížečích a aplikacích Netflixu v operačních systémech iOS a Android.

Třetina Čechů sdílí hesla k Netflixu a spol. Nejčastěji se tak děje v rámci rodiny