Novinka se základem od CETINu má nabídnout nejen jiný vzhled, ale také možnosti. Prý největší technologická změna od založení O2 TV započne zítra a firma slibuje „…zákazníkům zcela nový zážitek ze sledování oblíbeného obsahu.“.

Moderní, a především robustnější řešení má představovat platforma, na kterou postupně přejde celé O2 TV mající dnes, podle vlastních údajů, kolem 650.000 zákazníků. Přechod započne zítra, tedy 2. listopadu 2022, a výjimkou mají být pouze předplacené tarify, které budou na verzi 2.0 připravené začátkem dalšího roku. Výjimku budou také představovat aplikace pro televizory Samsung a LG, u nichž má nová verze postupně nabíhat v následujících týdnech. Momentálně už ale prý v jednotlivých obchodech s aplikacemi probíhají schvalovací procesy.

O2 TV Box s Android TV Drahý, ale všestranně využitelný

Platforma O2 TV 2.0 má mít lepší třídění obsahu, vyšší stabilitu a kapacitu, rychlejší přepínání i pohyb v programové nabídce EPG, vylepšenou multidimenzi a údajně prý neomezený prostor pro nahrávky. Navíc má nové řešení umožnit i kontinuální vývoj.

Postupný přechod stávajících zákazníků do nového prostředí na platformě CETIN začne ještě před koncem roku a má (většinou) probíhat na pozadí. O2 TV také věří, že se jí podaří zajistit převod typicky u rozkoukaného obsahu či nahrávek. Celý proces má zabrat několik měsíců, což může v praxi znamenat i pomalu půl roku a rozhodně to není nic jednoduchého!

Foto: O2 TV

Pokud jde o webovou aplikaci, ta se u vás aktualizuje automaticky po obnovení stránky a po přihlášení tak už budete sledovat obsah v novém prostředí (přesný termín přechodu oznámen nebyl).

Set-top boxy O2 se mají aktualizovat v noci a na pozadí a v tomto ohledu má prý stačit jejich běžné uvedení do pohotovostního režimu. O2 TV slibuje, že se v takovém případě přenese i celé přihlášení, takže byste to měli mít bez práce.

Co se týká aplikací pro „chytré TV“, a mobilové operační systémy Android a iOS, tady bude prý zapotřebí stáhnout a nainstalovat si z příslušného tržiště nový software. Na to bude mít zákazník dva týdny od chvíle, kdy ho O2 TV vyzve, resp. upozorní.

Společnost O2 ohlašovala připravovanou změnu platformy například v únoru 2021 (více zde), ale mluví se o ní už od roku 2019. Řešení je postaveno na cloudové infrastruktuře společnosti Cetin, která má pro skupinu PPF Telecom Group zajišťovat i další služby. S přechodem souvisí i letos uvedený nový přijímací box s Android TV a jeho test najdete v samostatném článku.

Foto v úvodu: O2 TV