Vrcholní manažeři z hlavních hráčů na trhu a přední odborníci z oboru budou diskutovat o nejnovějším vývoji na trhu připojené televize, představí nové produkty a služby a poskytnou exkluzivní pohledy na budoucí trendy na 10. HbbTV Symposium and Awards 9. – 10. listopadu v Praze, které pořádají Asociace HbbTV a Česká asociace komerčních televizí (AKTV).

HbbTV (Hybridní vysílací širokopásmová TV) je globální iniciativa založená v roce 2010 a vyvíjející specifikace umožňující poskytování pokročilých a interaktivních televizních a zábavních služeb spotřebitelům prostřednictvím kombinovaného využití jak vysílacích, tak širokopásmových sítí.

Česká asociace komerčních televizí (AKTV) vznikla v roce 2017 jako sdružení provozovatelů pozemního televizního vysílání s cílem hájit, podporovat a prosazovat společné zájmy provozovatelů komerčního vysílání v České republice. Zakládajícími členy Asociace jsou televize Nova, Prima a Óčko.

Témata Konference a významní řečníci

Program konference pokrývá témata jako globální vývoj TV a OTT, HbbTV v České republice, cílená reklama, režimy shody a interoperabilita, otevřené standardy, měření sledovanosti, aktualizace specifikací, technologické trendy a pohled na americký trh. O programu, a zejména nových technologických trendech, jsme psali v přehledném článku:

O programu pražského Symposia HbbTV a možnostech nových aplikací i pro DVB-I

V článku jsme také zmínili některé vystupující, jejichž přehled doplňujeme o řečníky, mezi které patří Louay Bassbous (Fraunhofer FOKUS), Oliver Botti (Fincons), Bob Campbell (Eurofins Digital Testing), Fabio Guarnaccia (Mediaset), Frank Heineberg (RTL Deutschland), Ashley Horne (Simplestream), Juha Joki & Mika Kanerva (Sofia Digital ), Ranjeet Kaur (DTG), Paul Martin (OBS), Kay Mysliwiec (ProSiebenSat.1), Daniele Novaga (Tivù), Raj Patel (Yotta), Angelo Pettazzi (HbbTV MEWG), Xavier Redon (Cellnex), Aniello Saulino & Pedro Valiente (Kineton), Stuart Savage (LG Electronics), Thomas Stockhammer (Qualcomm) a Moritz Wuttke (Konodrac).

Panel a diskuse u kulatého stolu doplní hlavní projevy Vincenta Griveta (HbbTV Association), Jana Vlčka (AKTV/TV Nova), Paula Graye (Omdia), Jona Piesinga (HbbTV Association) a Andreho Prahla (Deutsche TV-Plattform). Součástí bude i doprovodná výstava, na které předvedou přední hráči na trhu nové produkty a služby.

HbbTV Symposium 2022 bude také hostit 5. ročník cen HbbTV, který představí a oslaví dokonalost v komunitě HbbTV. Ceny budou předány na prestižním ceremoniálu večer 9. listopadu. Užší seznam nominací jsme zveřejnili již v polovině října:

Nominace na letošní HbbTV Awards 2022 Slavnostní vyhlašování proběhne v Praze

HbbTV je organizována jako nezisková asociace registrovaná ve Švýcarsku a má přibližně 80 členů, mezi něž patří všichni světoví výrobci televizorů, velké evropské vysílací společnosti a televizní platformy a také široká škála globálních dodavatelů technologií a čipových sad.

Další podrobnosti o HbbTV Symposiu a cenách 2022, programu konference, řečnících, sponzorech, mediálních partnerech, místě konání akce a doporučených hotelech naleznete na www.hbbtv.org/10th-hbbtv-symposium-and-awards-2022/.

Úvodní snímek: HbbTV.org