Novinka značky přichází na trh společně s přehrávačem MediaBox XA300 (1.899 Kč), který je určen k umístění za televizor, resp. k zapojení do rozhraní HDMI. Oba modely pak pracují s o. s. Android TV.

O malém multimediálním přehrávači Tesla MediaBox XA300 s Android TV 11 najdete více na digirevue.cz. Tady se podívejme na set-top box, který jsme také aktuálně zařadili do našeho nedávného přehledu kombinovaných přijímačů na českém trhu. Odkaz vidíte níže…

Líbí se vám multimediální přehrávač Tesla MediaBox XA300? Tady si ho můžete rovnou koupit.

DVB-T2 u Android a Android TV Přehled kombinovaných TV přijímačů

Tesla MediaBox XT750 přijde na asi 2.399 Kč a pracuje opět s Android TV (10), což v praxi znamená certifikaci Googlem. Ta sice dosti komplikuje vznik a také „porodní“ bolesti jsou větší, ale pro zákazníka to má výhodu ve vyšší kompatibilitě s aplikacemi typu internetové televize (IPTV) a on-line videotéky (VoD, SVoD…). To také potvrzují naše testy jiných zařízení.

Nový set-top nabídne příjem českého DVB-T2/HEVC (volné kanály) a tunery DVB-T/C a DVB-T2. O přehrávači se sice mluví jako o Ultra HD (4K), ale ověřit příjem televizního signálu v tomto rozlišení už nejde, takže na to nespoléhejte. A samozřejmě nespoléhejte ani na proklamované hlasové ovládání, protože to stále ani v češtině ani ve slovenštině nefunguje, nicméně výrobce, nebo prodejce, ho snad nikdy neopomene uvést. Tesla se také chlubí zrcadlením obrazovky přes systém Google Chromecast, ale jak se chová, resp. o jaké zrcadlení jde, zjistíte až když si přístroj přinesete domů, nebo se podíváte na nějaký jeho test. Zpravidla dnes vše bývá zdrcnuto na pouhé přehrání typicky videa z kompatibilní aplikace. A to ani zdaleka nejsou všechny.

Tesla XT750 pracuje s procesorem ARM Cortex-A55 (4 jádra, 2 GHz) a grafikou ARM-G31 MP2. Vše doprovází 2 GB paměti RAM a 16 GB na vnitřním flash disku. Mezi rozhraními najdete HDMI 2.1, A/V výstup, USB 3.0 a 2.0, ethernetový konektor RJ-45, vcelku zbytečnou mechaniku karet MicroSD, a také Bluetooth 4.2; chybí tak pouze digitální audio výstup. Tím nejdůležitějším je však zabudovaná Wi-Fi 5 (co je to) fungující i na méně zarušené frekvenci 5 GHz a konec konců i to, že přehrávač má ohlášenu velmi slušnou kompatibilitu s obsahem s HDR (co je to), konkrétně s HDR10, HLG, Technicolor HDR a HDR10+. Navíc by si měl rozumět i se zvukem v Dolby Atmos a nižšími verzemi Dolby Audio.

Rozměry nového MediaBoxu jsou 114 x 25 x 120 mm, hmotnost dělá pouhých 140 g.